officeo-kava-47.jpgofficeo-kava-46.jpg

pak při nákupu sáhněte po té zrnkové. Má nenahraditelné aroma a chuť, které si zachovává mnohem déle ve srovnání s mletou kávou,

protože zrno kávu chrání. Upražená kávová zrna známe přibližně od 14.-15. století, a nyní je zrnková káva k dostání v mnoha lahodných chutích a provedeních,

které skvěle potěší vaše chuťové pohárky. Před tím, než můžeme zrnkovou kávu pít, je však potřeba kávu umlít na mlýnku na kávu.

Pak už záleží na vás, zda dáte přednost překapávané kávě, nebo si kávu připravíte sofistikovaněji v automatickém kávovaru či jiném zařízení a dodáte jí ještě lepší chuť. 

 

 

      officeo-kava-09.jpg

Většina kávy, kterou konzumujeme, pochází pouze ze dvou variant, a to Robusty

a Arabiky, nebo směsi obou druhů. Směs kávových zrnek Arabicy a Robusty má silné

aroma a dlouho si zachovává svou výraznou chuť. Aroma kávy se odvíjí

od nadmořské výšky. Čím výše jsou kávovníky položené, tím je káva výraznější.

Podle způsobu zpracování si pak můžete pořídit buď celá zrnka, nebo rovnou

namletou kávu, se kterou už nemáte žádnou práci.

 

officeo-kava-10.jpg

 

Arabica - Kvalitnější Arabica je náročnější na pěstování i sklizeň – pěstuje se

ve vysokých nadmořských výškách. Má jemnější plnou chuť, je aromatičtější

a oproti Robustě méně hořká. Šálek kávy z Arabicy poznáte podle kyselých ovocných

chutí, jemných tónů květin nebo čokolády a ořechů. Arabika tvoří asi 70 % světové kávy

a je zdaleka nejoblíbenějším druhem kávových zrn. 

Robusta - Méně náročnější Robusta se pěstuje v oblastech s nižší nadmořskou výškou.

Obsahuje asi 2–3× více kofeinu než Arabica a její chuť je zemitá a hořká. Káva z Robusty

je také silnější, tmavší a hutnější. Robusta se nejčastěji používá na přípravu espressa

a obsahuje více kofeinu než Arabika.

 

 

 

officeo-kava-07.jpg

 

Kávovník potřebuje teplé a vlhké klima. Proto roste v rovníkových pásmech Asie, Afriky

a Ameriky. Největším producentem kávy je Brazílie, následuje Vietnam, Kolumbie,

Indonésie, Indie a Guatemala. Na území jižní Ameriky se pěstuje zejména odrůda

arabika, která pokrývá tři čtvrtiny celkové spotřeby. V Africe, Indii, Indonésii

a Vietnamu se naopak pěstuje převážně robusta.

 

 

 

officeo-kava-11.jpg

Stupeň pražení je jedním z faktorů ovlivňující výslednou chuť nápoje ve vašem

šálku. Zjednodušeně řečeno určuje, jak se chuťová charakteristika kávy bude

pohybovat na škále kyselost-hořkost. Platí jednoduché pravidlo: čím vyšší stupeň

pražení, tím výraznější je hořkost, a naopak: čím nižší stupeň pražení,

tím více převládá kyselost. 

 

 

Základní charakteristika jednotlivých stupňů pražení:

officeo-kava-12--492c.jpg

 

officeo-kava-48.jpg

 

officeo-kava-49-190.jpg

Příběh Luigiho Lavazzy začal v turínském koloniálu v roce 1895.

Do několika let se však jeho jméno stalo synonymem pro kvalitní italskou kávu. Společnost Lavazza přišla s novými technikami balení, které umožnily kávě zachovat si aroma čerstvých zrn a s inovacemi pokračovala i po smrti svého zakladatele. Dnes Lavazza každý rok

   nakoupí okolo 2,3 milionů kávy z 25 zemí, přičemž klade důraz

   na udržitelný rozvoj.

 

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-50.jpg

Segafredo Zanetti je jednou z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších italských značek s obrovským počtem zákazníků ve stovkách zemí celého světa. Jejím posláním zůstává od samého počátku šířit chuť, kulturu a přípravu pravého italského espressa. Jako jediný dodavatel kávy na světě doprovází celý výrobní cyklus i kontrolu kvality – od

   pěstování až po hotový šálek.

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-51.jpgTchibo je velmi populární značka kávy, která v sobě spojuje německou preciznost, důraz na kvalitu a detail. Od svého založení v roce 1949 Maxem Herzem, je Tchibo na trhu s kávou synonymem čerstvosti

a jakosti. Z původně zásilkového obchodu s kávou se vyvinula mezinárodní společnost, která působí v mnoha obchodních

   odvětvích, nejen v tradičním obchodu s kávou. 

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-52.jpgUž od roku 1895 důvěřují milovníci kávy značce Jacobs a nechávají

se hýčkat jejím kouzelným aroma. Sortiment kávy Jacobs sahá

od mleté kávy, zrnkové kávy, kávových kapslí, rozpustné kávy

až po kávové speciality a výrobky TASSIMO. Díky široké nabídce

káv Jacobs si u nás každý může najít přesně to, co hledá.  

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-53.jpgPod značkou Puro se skrývá příběh, který vede k budování udržitelné společenské odpovědnosti. Značka vznikla v roce 2005 a je čistě fair trade, uhlíkově neutrální a přispívá World Land Trustu na záchranu deštných pralesů. Pražení kávy pomocí bezplatné energie ze slunce, navrácení všech organických zbytku z kávy zpět zemi a opakované

   používání obalů – tak to je PURO.

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-54.jpgCafe Peppino Bio Fairtrade je italská káva jemně pražená v tradiční bubnové pražírně, tak aby byla zajištěna optimální kvalita kávy. Jedná se o kávu v bio kvalitě, jejíž pěstování a výroba přísně odpovídá Fairtrade označení.

officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-55.jpgTradice kávy je spojena se značkou Eduscho od roku 1924. Značka EDUSCHO je jednou z předních značek na slovenském, německém

a rakouském trhu. Dlouhodobá tradice, pečlivě sladěné kávové směsi

a speciální pražení jsou zárukou vysoké kvality. Každý den je díky nezaměnitelné chuti a lahodné vůni tato káva ideální volbou.

  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-56.jpgPůvodem rodinná pražírna kávy Illy v Terstu je jednou

z nejznámějších a nejkvalitnější na světě. Již od roku 1933

ztělesňuje Illy slavnou tradici italského espressa. Chuť kávy Illy, vyráběné z vybraných zrn nakupovaných po celém světě, patří

mezi znalci mezi vůbec nejoceňovanější.

   officeo-kava-23.jpg  

 

 

officeo-kava-57.jpgSamozřejmostí portfolia L’OR jsou pečlivě vybraná kávová zrna.

Každé  kávové zrno ovlivňuje jedinečné prostředí země, z níž

pochází a každé kávě značky LOR je zajištěna její osobitost tak,

aby odrážela a respektovala přirozené vlastnosti nejbohatších

a pro kávu nejvhodnějších půd světa. Výsledkem je jemná káva

   s intenzivní chutí. 

  officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 

officeo-kava-58.jpgPrémiové kávové směsi Piazza D‘Oro vynikají svou výjimečností

a osobitým chuťovým profilem – od jemné, a přesto komplexní

až po bohatou a plnou chuť tmavě pražených zrn. Zůstává věrná

své původní receptuře pražení v italském stylu a prodává se

na velkých trzích s kávami po celém světě.

   officeo-kava-23.jpg  officeo-kava-24.jpg

 

 


 

officeo-kava-34.jpg

 

officeo-kava-35.jpgofficeo-kava-36.jpgofficeo-kava-37.jpgofficeo-kava-38.jpgofficeo-kava-39.jpg

officeo-kava-40.jpgofficeo-kava-41.jpgofficeo-kava-42.jpgofficeo-kava-43.jpgofficeo-kava-44.jpg

 

 

 

home-button.jpg  Na úvodní stránku                                                                                                                                                                                                                                                Kompletní nabídka zrnkové kávy ZDE  officeo-kava-60.jpg


Web online.officeo.cz využívá soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro běh e-shopu, některé nám slouží pro analýzu chování uživatelů a jeho další vylepšování. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s používáním všech cookies. V odkazu „Upravit nastavení“ můžete nastavení upravit.


Upravit nastavení