V roce 1886 se Federico Bonomi, majitel malého obchodu s potravinami na Via Fabbri, rozhodl otevřít
závod na pražení kávy v blízkosti Conca del Naviglio, který se nachází v centru Milána. Bonomiho
dovednosti a vášeň při zpracovávání a mísení těch nejlepších káv bylo brzy oceněno po celém městě.
Během prvního roku 20. století začalo pekárna a zařízení společnosti Caffè Bonomi zásobovat rostoucí
množství potravin v Miláně a jeho předměstí. Krátce po druhé světové válce, uprostřed oživení
ekonomiky, se Bonomi otevřela novým obchodním příležitostem nabízejícím nové směsi,
a nakonec vytvořila obchodní strukturu specificky zaměřenou na zásobování místních barů.
Díky zkušenostem získaným v podnikání v průběhu let se společnost Bonomi konečně rozhodla
soustředit na komerční rozvoj a distribuci svých produktů do sektoru Hotel-Restaurant
a Cafè (HoReCa). Kvalita směsi Bonomi a účinnost jeho distribuční služby
se staly klíčovými faktory růstu společnosti.