pametova-zarizeni---back-2.jpg

jak-vybrat-pametove-zarizeni-nadpis.jpg

 

 

 

pametova-zarizeni__usb-3.jpg

Přenosná paměťová zařízení

Paměťové karty

 

Paměťové karty se používají k archivaci dat pro digitální fotoaparáty, kapesní počítače, PDA, telefony, hudební přehrávače, přehrávače videoher a další elektroniku.

 

Karty nabízejí vysokou schopnost přepisu dat, velký výkon paměti, malý formát, splňují náročné ekologické a technické parametry. Nabízíme různé typy paměťových karet.

 


USB Flash disky

 

USB Flash disk se skládá z paměťového záznamového zařízení spojeného s USB portem. USB Flash disky jsou výhodné pro své snadné přenášení a přepisování, jsou mnohem menší než běžně používaná datová média (CD/DVD, disketa). Kapacita se pohybuje v rozsahu od 64MB do 64 GB. USB

Flash disky nabízejí velké výhody oproti ostatním přenosným datovým médiím - jsou kompaktní a odolné, pracují rychleji a s vyšší kapacitou. USB porty jsou součástí většiny moderních PC sestav a notebooků, použití záznamového zařízení s USB portem je tedy velmi snadné.

 

 

 

 

pametova-zarizeni__ssd--2.jpg

Pevná paměťová zařízení

Solid State disk (SSD)

 

Solid State disk je paměťové zařízení pro ukládání dat. Svou charakteristikou nabízí stejné použití jako přenosný externí hard disk, ale bez nutnosti instalovat jakékoli další aplikace. Solid State disk neobsahuje žádné pohyblivé a rotující části, pracuje tiše a díky robustní konstrukci pracuje spolehlivě s menším rizikem mechanického poškození a následné ztráty dat.

 

Ve srovnání s běžným přenosným externím hard diskem je jeho výhodou zkrácená reakční doba po připojení a rychlejší vyhledávání dat.

 

 

 

 

 

pametova-zarizeni__hdd-2.jpg

Externí hard disky

2.5" Přenosný externí hard disk

 

Název již napovídá vše podstatné. Tento typ paměťového zařízení je vhodný pro uživatele, kteří jsou stále v pohybu a na cestách. 2.5” externí hard disk je kompaktní a lehký pro snadné přenášení v tašce na notebook. Nabízí rychlý přístup ke všem vašim souborům, kdekoli je potřebujete. Připojení je přes USB port a u většiny typů není potřeba externího napájení přes adaptér.

3.5" Stolní externí hard disk

 

Je určen pro uživatele, kteří potřebují vyšší kapacitu pro ukládání dat než jim poskytuje jejich interní hard disk v notebooku nebo stolním počítači. Je ideální pro umístění na pracovní stůl, ale i přesto je dostatečně malý pro snadné přenášení. Snadno jej připojíte ke svému stolnímu počítači nebo notebooku přes USB port a rychle získáte přístup do souborů, filmů, obrázků a MP3 souborů. Většina modelů vyžaduje napájení přes adaptér.

 

Síťový externí hard disk

 

Připojením síťového disku ke své interní síti získáte další kapacitu pro archivaci dat. Výhodou je možnost snadného sdílení souborů a zvýšení výkonu vaší sítě pro všechny uživatele.

  

 

 

home-icon-50x34px.pngNa úvodní stránkuNakoupit paměťová zařízení shop-icon-65x34px.png

Web online.officeo.cz využívá soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro běh e-shopu, některé nám slouží pro analýzu chování uživatelů a jeho další vylepšování. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s používáním všech cookies. V odkazu „Upravit nastavení“ můžete nastavení upravit.


Upravit nastavení